Favore.pl

Kurs Manager Gastronomii

Kraków (woj. małopolskie)
1 660 zł / sztuka
Szymon KohutKrakowska Szkoła RestauratorówGdyńska 31
31-323 Kraków
E-MAIL ANULUJ
Kurs Manager Gastronomii Przedstawiamy PIERWSZY W POLSCE PROFESJONALNY kurs związany z tematyką zarządzania w gastronomii. Produkt powstał na początku 2007 roku jako kompleksowe szkolenie dla Managerów pracujących w hotelach, restauracjach oraz dla inwestorów, którzy rozpoczynają przygodę ze sztuka restauracyjną. Kurs ten jest aktualizowany pod względem stanów prawnych oraz wszelkich nowości branżowych pojawiających się na rynku. Każdy z Nas wie jak istotną rolę spełnia dobrze wyszkolona, profesjonalna kadra kierownicza. Dlatego też po dogłębnej analizie rynku stworzyliśmy ten oto produkt, który zawiera elementy prawno-ekonomiczne, psychologiczne, kulturowe oraz specjalistyczne przedmioty związane z obsługą Klienta oraz sztukami gastronomicznymi. Program został opracowany przez zespół osób zajmujących się na co dzień profesjonalną pracą w sektorze HoReCa /hotele, restauracje, catering/. Krakowska Szkoła Restauratorów jako jedna z nielicznych jednostek posiada Akredytację Kuratorium Oświaty na przeprowadzanie kursu Manager Gastronomii wg autorskiego programu. Jest to jedyny prawny wyznacznik jakościowy dla kursów na terenie Rzeczpospolitej Polskiej. Jednocześnie ostrzegamy Państwa przed różnego rodzaju kursami związanymi z tematyką zarządzania w gastronomii. Niestety, większość z nich powstaje na bazie materiałów szkoleniowych KSR. Na bazie pierwszego, oryginalnego i niepowtarzalnego szkolenia o tej tematyce. Kurs Manager Gastronomii realizowany przez Krakowską Szkołę Restauratorów jest produktem o kilkuletniej tradycji i cieszy się niesłabnącym zainteresowaniem, a także bardzo dobrymi opiniami ze strony naszych kursantów. Ilość godzin szkoleniowych: 65 / 7 dni Zajęcia odbywają się w godzinach: 9:00-16:00 Istnieje możliwość płatności ratalnej po wcześniejszym uzgodnieniu z KSR Istnieje możliwość skorzystania z pojedynczych dni w trakcie kursu, koszt 490 PLN/dzień Zapewniamy catering w postaci kawy, herbaty oraz słodkiej przekąski Zapewniamy lunch w trakcie kursu Zastrzegamy sobie prawo do modyfikacji kursu pod względem organizacyjnym tzn. zamiany tematów względem dni, jednak tematyka pozostanie ta sama. Po ukończeniu kursu i zdaniu egzaminu końcowego otrzymują Państwo dwa certyfikaty potwierdzające udział w kursie Manager Gastronomii /w języku polskim i angielskim/  oraz zaświadczenie z wyszczególnieniem tematów, godzin i danych osobowych kursanta – bez dodatkowych opłat. W trakcie kursu odpowiadamy na wszelkie zadane przez Państwa pytania, jak również możemy zorganizować dodatkowe spotkanie ze specjalistą z danej dziedziny bez ponoszenia kosztów. Prosimy o zgłaszanie istotnych dla Państwa zagadnień przed kursem, co ułatwi organizację zajęć. Nasi kursanci otrzymują na zajęciach skrypt materiałów szkoleniowych z całym zakresem wiedzy jaka przekazywana jest na kursie oraz pozostajemy do Państwa dyspozycji po zakończonym szkoleniu doradzając i odpowiadając na wszelkie pytania związane z gastronomią. Dodatkowo kursanci otrzymują Voucher ze zniżką 10% do wykorzystania na dowolny kurs w Krakowskiej Szkole Restauratorów.   PROGRAM: I Dzień: Manager gastronomii: cele, zadania, autoprezentacja, style zarządzania Funkcje Managera: planowanie, organizowanie, kierowanie, kontrola Rekrutacja pracowników i polityka wynagrodzeń, delegowanie zadań, motywacja Komunikacja z personelem i trudne rozmowy, konflikty Elementy psychologii i typy psychologiczne: sangwinik, choleryk, flegmatyk, melancholik Zabezpieczenie ilościowe personelu, tworzenie grafików pracy, rozliczenia finansowe FOOD COST: kontrolowanie kosztów oraz kształtowanie sprzedaży II Dzień: Elementy sztuki kelnerskiej Organizacja pracy sali Profesjonalny wygląd i postawa personelu Zasady doboru i zakupu porcelany, szkła, sztućców, bielizny stołowej Przygotowanie sali do pracy: planowanie obsługi, cykl życia restauracji Rodzaje serwisów i ich zastosowanie Zasady nakrywania do stołu i obsługi Gości Podstawy organizacji imprez okolicznościowych III Dzień: Organizacja pracy baru Personel, wymagania jakościowe pracowników Zasady tworzenia baru, wymiary, miejsca, sprzęt, szkło itp. Towaroznawstwo napoi alkoholowych Elementy miksologii Podstawy baristyki, podstawowe informacje o kawie: niezbędny sprzęt, kawy klasyczne IV Dzień: Podstawowe zagadnienia z zakresu prawa pracy Rodzaje umów cywilnoprawnych i ich zastosowanie Elementy księgowości, ZUS, US Nowoczesna promocja i reklama V Dzień:     Prowadzenie obiektu gastronomicznego, rodzaje zakładów gastronomicznych Ważne elementy przy wyborze miejsca prowadzenia działalności i śledzenie działań konkurencji Przygotowanie oferty sprzedażowej Trendy w sztuce restauracyjnej Cykl życia restauracji i obiektów sektora HoReCa Dostosowanie funkcji lokalu do klienta docelowego Sprzedaż sugestywna czyli jak zwiększyć obroty Zezwolenie na sprzedaż napojów alkoholowych – koncesja Nieprawidłowości finansowe – kradzieże i przeciwdziałanie Karta Menu – zasady tworzenia i kontrolowanie jakości Tworzenie procedur jakościowych VI Dzień:        Rodzaje sprzętu kuchennego, restauracyjnego i ich zastosowanie Elementy technologii żywienia Normy Państwowej/ Powiatowej Inspekcji Sanitarnej System HACCP w gastronomii tworzenie ksiąg HACCP, ustalanie CCP Systemy POS – omówienie VII Dzień:  Podstawowe informacje związane ze sztuka sommelierską Typologia win Serwis win stałych i modyfikowanych Dobór win do potraw Polityka magazynowania win, dobór dostawców Savoir vivre w pracy – netykieta Zasady poprawnego stroju, poprawnej komunikacji Zasady zachowania się przy stole, trudne potrawy, ciekawostki kulinarne Gafy i ich naprawianie EGZAMIN w formie pisemnej W celu potwierdzenia uczestnictwa w kursie prosimy o wpłatę zadatku w wysokości 250 PLN na poniższy numer rachunku bankowego. Numer konta: mBank 69 1140 2004 0000 3102 4576 6420 Obowiązuje kolejność zgłoszeń.

A może dodasz zlecenie?

Dodaj zlecenie